søndag 28. februar 2010

Fototur med skår i gleden

Denne helga brukte jeg både lørdag og søndag i fossekallelva.
Lørdagen dro jeg alene ut i snøføyka, og ankom elva ca kl 10. Fossekallene sto som perler på en snor bortover langs elvebredden. Men den dype snøen gjorde det vanskelig å komme til. Jeg fikk allikevel kavet med ned til kanten å satt meg til ro. Noen fossekallbilder ble det, selv om lysforholdene var heller dårlige. Men en flott naturopplevelse å være ute i litt ruskevær også.


Søndag fikk jeg selskap ev Svein Roger Dahlen.
Vi så fram til en flott dag i elva, da været og lysforholdene var mye bedre.
Men turen fikk en dårlig start. Et stykke ned i elva fikk vi øye på en kattugle som satt på en gren over vannet. Den hadde hatt uflaks og viklet seg inn i en fiskesene.
Vi tok fort kontakt med folk som kan mer om fugl enn oss, og det gikk ikke lenge før vi fikk besøk av Rune Olsen. Han risikerte en dukkert i elva for å klare å få ugla på land. Men skaden var såpass stor at avliving var beste utvei.
Naturen kan være tøff, og det må man akseptere. Men når skadene skyldes mennesker som ikke rydder opp etter seg, er det ekstra trist når liv går tapt.


Resten av turen gikk med til fossekalfoto. Og vi fikk absolutt nærkontakt med fuglene. Vi hadde fire og fem fugler foran oss fra vi satte oss ned til vi dro fra stedet. Og en av dem ga oss et par flotte sangstrofer for å minne oss på at våren nermer seg med stormskritt.

Takker Svein Roger for turen, og håper han har kommet seg trygt hjem i traktoren.
Og takk til Rune Olsen for god hjelp med en vanskelig situasjon.
Sjekk også bildene til Rune på http://www.rolfoto.smugmug.com/