søndag 2. mai 2010

Vår på Mølen

Det er tidlig morgen på Mølen. Sola har enda ikke stått opp, men fuglene er allerede i full gang med dagens gjøremål. Noen av dem er bare på et kort besøk, før de flyr videre til hekkeplasser lenger nord. Andre har kommet for å bli, og gjør seg klare for å ta fatt på hekkesesongen her på Mølen.

Men det er ikke bare fuglene som trives i dette området. I det de første solstrålene trenger inn gjennom busker og trær, sitter det plutselig en hare på stien. Den blir sittende en liten stund, før den blir borte under den lave vegetasjonen.


Vegetasjonen er også tilholdssted for mange småfugler og trostefugler. Og blant de mange småfuglene, er det blant annet et Tornirisk par som ser ut til å ha funnet seg til rette i området, og er tydelig i gang med forberedelser til hekkingen.


Hos Tornirisken er det hunnen som står for reirbyggingen. Mens hannen foreløpig ser ut til å ha funnet seg en utsiktsplass der han har god oversikt over området sitt. Og han kan nok trenge litt ro nå, for om en stund, når hunnen ligger på reiret og ruger, er det hannens oppgave å finne nok mat til de begge.


Gulspurv er det også masse av i buskene rundt omkring, og en av dem ser ut til å sette stor pris på de første solstrålene etter en kald mainatt.


Nede på åkeren er det også fugler å finne. Fire grågjess går og beiter i det friske gresset. Og et stykke unna ser det ut til at kråkene har samlet seg til møte.


Sanglerka er også blant fuglene som er å finne på åkeren. Og når den ikke går rundt og leiter etter mat i åkeren, så stiger den høyt høyt i været, og sørger for en solid vårstemning med sin endeløse strofe med vakre toner.

Mølen er en flott plass å være på denne tida, og jeg drar aldri skuffet hjem etter en tur i det spesielle landskapet.