søndag 1. august 2010

Gjøvdal

Har hatt ferie i to uker nå. Og har ferie i to uker til.
Og med fire uker ferie er det tid nok til å besøke mange nye plasser.
Men til nå har jeg lagt de fleste feriedagene til Gjøvdal i Aust Agder. Og planen for dagene som kommer er stort sett det samme. Er veldig knyttet til denne plassen og har hatt gode naturopplevelser her siden jeg var liten.


Føler meg mer og mer tiltrukket av gammalskauen, med stille skogsvann og store myrområder. Og i Gjøvdal finner jeg alt det jeg søker etter i slike områder. Dette er nok for mange en ukjent plass, og det får man inntrykk av når man går i skogen også. Selv midt i fellesferien kan man ha store skogområder helt for seg selv. Og her er også mange godt bevarte plasser hvor man virkelig for følelsen av å gå i urørt skog, noe som betyr mye for meg.


Gode bilder har det ikke blitt mye av så langt, men opplevelsene og inntrykkene har vært mange. Og om dyr og fugler uteblir, så er landskapet i seg selv naturopplevelse stor nok for min del.
Men et og annet dyr støter man selvfølgelig på, bare man er på rett plass til rett tid. Og tidlig på morgenen og på kvelden er sjansene størst. Hadde blant annet en fin opplevelse en kveld, da beveren kom svømmende. Den hadde tydeligvis ikke oppdaget de to typene som satt i vannkanten et stykke unna, og gikk opp på land og tok seg en matbit, til stor glede for fotografene.


Ellers er det bra med fugl i skogene, og på denne tida kan man være heldig å treffe på ungfugler, som kan være overaskende tillitsfulle. Traff på en liten flokk med toppmeis, som kom på armlengdes avstand. Etter fjærdrakta å bedømme, ser det ut til at dette var fugler fra årets kull.


Nå skal jeg være et par dager hjemme, før det igjen bærer opp i Gjøvdalskogene på onsdag. Og jeg gleder meg til noen dager med flotte naturopplevelser...
For det vet jeg at det blir!