tirsdag 20. september 2011

Klar for Forollhogna!

Alle årstider har sine spesielle høydepunkt, og jeg har etter hvert fått oppleve mange av disse høydepunktene. Men en ting står fortsatt høyt på ønskelista. Og i disse dager skjer det store ting i fjellheimen. Villreinen er i brunst. Og det er denne begivenheten jeg håper å få oppleve når vi om noen få dager setter kursen mot Forollhogna.

Reinsdyra på bildene i dette innlegget er derimot ikke villrein, men tamrein fra Sverige. Dette kan naturlig nok ikke sammenliknes med opplevelsen det er å treffe på villrein, men allikevel artig å fotografere disse dyra også.

Har brukt mye av den siste tiden i skogene rundt Meråker, og i skog og fjellområdene rundt Snasahögarna i Sverige. Og selv om det ikke har blitt mye bilder, så har opplevelsene vært mange. Det er tydelig at det gode lemenåret har vært til glede for rovfuglene, og jeg har sett både Tårnfalk og Fjellvåk på hver eneste tur i disse områdene.

Og det er flotte områder. Kommer man seg opp i høyden får man virkelig inntrykk av å ferdes i urørt villmark.


En annen fin plass som er verdt et besøk er Henfallet, Sør Trøndelags største foss. Jeg og en kamerat var der for noen dager siden. Og selv om lyset var noe hardt da vi ankom fossen, var det absolutt en flott opplevelse. Fossen ligger i Tydal som for øvrig også har mye fin natur å by på.