søndag 4. desember 2011

Snøstorm i Snasahögarna (film)

De siste fjellturene har vært preget av skiftende vær og mye vind. Men i dag så det endelig ut til å bli en dag med litt mere sol en tidligere, og jeg og Kim kjørte fra Hegra under skyfri himmel. Men idet vi setter fra oss bilen og er klare til å vandre innover i fjellheimen, ser vi en hvit vegg komme mot oss, og vi skjønner fort hva vi har i vente.
Og på noen få minutter stormer det rundt ørene på oss. Snøen pisker i ansiktet og vinden får oss nesten ut av balanse. Takk og pris for de seige brøytepinnene i Sverige. Her er det bare å holde seg fast!!!


Og denne gangen vil stormen ingen ende ta. Det er som om fjellet ikke vil ha besøk denne dagen. Vinden river og sliter i de stakkars bjørketrærne, og sikten er til tider bare noen få meter. Vi holder oss stort sett nær veien, og når vi forlater veien følger vi et bekkedrag, for ikke å gå oss bort.Ikke lett å ta bilder under slike forhold. Snøen pakker seg overalt, og bildene i dag ble en smule undereksponert. Derfor ble det ikke topp kvalitet på bildene, men håper allikevel jeg klarer å formidle noe av snøstormen. Bilde nr. 1 er manipulert, for de som lurte på det… Det blåste riktignok en god del. Men vi holdt oss stort sett på beina. JLegger ved en liten filmsnutt fra turen