søndag 15. april 2012

Orrfuglleik uten orrfugl

For tredje året på rad, dro jeg og Rune til Gjøvdal for å få med oss årets orrfuglleik. Skjærtorsdag dro vi oppover. Og da vi på vei opp til myra møtte på fire orrfugler, steg nok forventningene noe. Det var grått og trekkfullt til å begynne med. Men utpå kvelden stilnet været og ga oss en flott kveld ute.


Perleugla hørtes så vidt om natta i følge Rune. Selv sov jeg konstant fra vi la oss til klokka var omtrent to. Rundt kl 04 hørte jeg de første orrfuglene. Og litt senere hørtes en orrfugl som landet ikke langt unna. Det var fremdeles mørkt, så jeg valgte å bli liggende i påsan. Men da lyset kom, var ingen orrfugl å se.

Vi valgte heller å kjøre nedover i dalen for å ta noen landskapsbilder. Og vi startet der elva Gjøv har sitt utspring øverst i dalen.

Etter hvert dro vi lengre ned i dalen. Og på veien nedover møtte vi snøværet som var meldt. Og det ble brått slutt på vårfølelsen vi hadde noen minutter tidligere.
Vi bestemte oss til slutt for å hente teltene som stod igjen oppe på orrfuglmyra og sette kursen hjemover.Det snødde tettere og tettere, og landskapet var til slutt ikke å kjenne igjen fra slik det var kvelden før. Orrfuglleik i slikt landskap hadde gjort seg. Men med lite aktivitet og blaute liggeplasser, var det like greit å komme seg hjem. Og vi hadde en kjempeflott og vellykket tur. Det eneste som manglet på orrfuglleiken i år var orrfuglene.
Men å tilbringe de siste feriedagene sammen med familie og venner er slett ikke bortkastet tid.