onsdag 13. juni 2012

Morskus på Dovre!!

Siste søndag i mai satte jeg og Rune Olsen kursen mot Dovrefjell. Med i kofferten var utstyr for en uke i telt, og selvfølgelig forhåpninger om mange fine opplevelser. Og opplevelser skulle vi få. Opplevelser vi ikke kommer til å glemme med det første…


Vi la oss til ikke langt fra veien første natt. Og vi startet med en liten rusletur i området, før vi avsluttet kvelden under en fargerik kveldshimmel.Så til dagen som vi sannsynligvis aldri vil glemme. Vi flyttet oss lengre inn mot Snøhetta, til dit hvor vi hadde sett moskus kvelden før. Vi slo leir. Og så var det endelig tid for å tilbringe kvelden sammen med en moskusflokk, slik jeg har gjort så mange ganger før. Men dette skulle bli en ny erfaring.

Vi gikk rundt den lille kollen, der dyra hadde tilhold. Rundt ti minutter senere løp vi det vi var gode for med en sint moskus i helene. Enda noen minutter senere stod vi noe betenkt og funderte på hvordan vi skulle ta oss forbi den over gjennomsnittet aktive moskusflokken, og tilbake til teltleiren.

Men etter en stund kom vi omsider tilbake til teltene. Og selv om vi fikk bilder av både Villrein og Grønnstilk fra denne plassen, valgte vi å dra med oss teltene litt lengre bort fra moskusflokken.De neste dagene nøyde vi oss med å fotografere moskus langs hovedveien. Og det var godt å ha elva mellom oss. For også her viste moskusen aggressivitet.


Fuglelivet er også fantastisk på Dovre. Og i neste innlegg håper jeg på å vise frem en liten bit av dette fuglelivet. Også er småfuglene litt mer vennlige av seg…