tirsdag 7. juli 2009

Vassfaret

Da tenkte jeg å blåse litt liv i bloggen igjen!
Er jo så mange flotte naturopplevelser som bør deles med andre!
Min siste utflukt var nå i helgen i følge med Håkon S og Odd L. Turen gikk til Vassfaret med planer om overnatting fra lørdag til søndag. Jeg var i Vassfaret i slutten av februar på workshop med Ole Jørgen Liodden, som holder til i disse traktene. Da var dalen dekket av snø, så det skulle bli spennende å se hvordan dalen ser ut om sommeren.

Vi dro med bil fra Andebu ca 08:30. Og med noen få stopp underveis var vi framme i vassfaret ca kl 12:30. Skogkledde dalsider og en krystallklar elv lå foran oss. Og vi holdt oss stort sett nede i dalen selv om en tur lengre opp i terrenget virket fristende.


Dette skulle være en tur med lite energibruk og mye energiinntak, så teltplassen vi valgte, lå bare noen minutter fra grusveien. Og mat og drikke hadde vi rikelig av.
Men med tusenvis av knott og klegg i lufta lar det seg vanskelig gjøre å slappe fullstendig av. Så litt vifting med armene og litt irriterende kløe måtte vi ta med på kjøpet.
Ble mye tid til både fottur, foto og litt bading i elva for å kjøle oss ned og holde innsektene på avstand.


Natta var helt topp for min del. Men da jeg stakk hodet ut av teltet på søndag morgen, tok det ikke lang tid før jeg var omringet og angrepet av tusenvis av blodtørste innsekter.
Vi pakket sakene og satte oss i bilen. Og på turen hjemover tok vi oss tid til mange stopp underveis. Været var grått, men det var flott å se dette landskapet i tykk tåke og regn også.En flott og hyggelig tur hadde vi!!