onsdag 21. oktober 2009

Tilbake i Sondalsfjell

Har skrevet litt om denne plassen tidligere. Men det stopper meg ikke fra å skrive mer om den. For nå var tiden kommet for nok en tur til dette flotte skogsområdet.
Sist helg dro jeg, sammen med Odd, Håkon og Fredrik til Sondalsfjell Naturreservat. Vi startet tidlig på lørdag, og var godt inne i gammalskogen i god tid før sola stod opp. Planen var ikke mer avansert enn å finne oss en flott leirplass, rigge fotoutstyret og bare kose oss.

Og flott leirplass fant vi, ved et lite vann som heter Kroktjønn. (vannet på bildet over heter sondalstjønn). Og med Håkon som bålsjef, var vi garantert et flott bål og varme pølser. Så da var det bare å utforske skogen før kvelden kom. Spesielt mangfoldig dyreliv er det nok ikke i området, men vi traff da på noen orrfugler og observerte endel andre fugler den korte tiden vi tilbragte der. Et glimt av Fossekallen fikk vi også ved vannet der vi hadde leirplassen.
Senere på kvelden, når bålet var tent og maten spist, fikk vi storfint besøk. Etter flere forsøk på lokking, klarte vi til slutt å få kontakt med spurveugla. Og spesielt folkesky var den ikke, men muligens noget hissig pga av plystringen. Flott opplevelse var det i alle fall.

Men det store øyeblikket på turen for min del, var nok da Odd, litt senere på kvelden dro frem en pose med julemarsipan.... også i oktober da! Det var en knakende god avslutning på en lang dag i skogen!
Etterpå krøp vi ned i påsan og kunne ligge å nyte synet av en knallblå stjerneklar himmel og høre på lyden av stillhet fra de dype skoger.

Søndag morgen tok vi en liten økt med fotokamera, før vi startet hjemturen. Vi brukte et par timer før vi var nede ved bilen, og underveis observerte vi bl.a ferske elgspor og endel småfugl.

Det ble en knalltur, med fine opplevelser å se tilbake på.