onsdag 11. august 2010

En dag i Trillemarka

Tidlig tirsdag morgen satte jeg og Håkon S kursen mot gammelskogen i Trillemarka naturreservat. Denne gangen hadde vi ikke planlagt overnatting, så det ble med en dagstur. Men en dagstur var nok til å gjøre seg kjent i deler av det flotte landskapet.


Har lenge gledet meg til å besøke Trillemarka. Og som vi håpet, fikk vi virkelig inntrykk av at skogen her får lov å leve sitt eget liv. Å vandre i slikt landskap gir en fantastisk ro i sjela. Her er det grønt og frodig på skogbunnen. Falne trær får lov å bli liggende, og gror sakte men sikkert inn i skogbunnen, som ellers er pyntet med friske bregner og tuer med blåbærlyng.
I nærheten av myrdrag, og ellers der bakken er fuktig, dukker multene opp. Og selv om jeg har inntrykk av at det er lite bær i år, er det mer enn nok til å plukke med seg en håndfull i ny og ne.


Ellers er det et aldri så lite nettverk av små og store bekker i skogslandskapet her. Og lyden av sildrende vann er en av de mange brikkene som gjør naturopplevelsen her inne komplett. Og med gammelskogen som kulisser, er det mange motiver som skal fotograferes. På bildet under er Håkon i sving med kamera.


Som sagt ble det kun en dagstur denne gangen. Men vi ble fort enige om at vi kommer til å ta flere turer til trillemarka. For her er mange områder som skal utforskes, og mange motiver som enda ikke er fotografert. Hadde også vært spennende og gått nærmere inn på både dyre/fugleliv og planteliv i disse områdene.


Det er mange muligheter hva gjelder rutevalg i Trillemarka, men vi valgte å kjøre til Sigdal, og derfra inn til Skodøltjenn hvor vi parkerte bilen. Derfra gikk vi inn til Vindolvann, videre til Grunntjenn, og derfra tilbake til Skodøltjenn. Underveis tok vi noen små avstikkere langs bekkedrag og ellers der motivene var mange. Dette var en passende runde å ta på en dag, hvis man tar seg god tid til både foto og god mat.