onsdag 4. mai 2011

Orreleik i Gjøvdal

For ganske nøyaktig ett år siden, var jeg og Rune Olsen på orreleik i Aust Agder. Spesielt heldige med bildene var vi ikke den gangen. Men makan til god orreleik hadde vi aldri sett. Leiken ligger høyt i terrenget og er omkranset av fjellknauser og flotte myrpytter på alle kanter. Siden den gangen har årets tur allerede vært spikret. Og onsdag 20. April stod vi klare for å ta bena fatt.

Snøen har gått tidlig i år, og turen opp ble lettere enn året før. Oppe på myrområdet satte vi opp kamuflasjen, denne gangen på riktig myrflekk. På myra så vi tydelige spor etter kamp, og forventningene var store for det som kom til å skje dagen etter. Men allerede på kvelden skulle vi få besøk av et par spillegale orrhaner. Vi satt og fyra bålet i det de kom susende ned, bare noen meter unna. Forventningene ble ikke noe mindre etter episoden.

Og ganske riktig. Tidlig neste morgen flakset det til, og på myra satt et par orrhøner og en del orrhaner. Lyset var ikke godt nok for å få noen bilder nå, men to av orrhanene holdt på utenfor kamuflasjen utover morrakvisten og ga de to naturfotografene mulighet for å få noen bilder på brikka.Så kunne jeg og Rune ta fatt på hjemturen, godt fornøyd med bildene sammenliknet med i fjor. Men det er fortsatt mange motiver på orreleiken som ikke er tatt. De motivene skal vi ta til neste år. Takk til Rune for en flott tur til Gjøvdal, noe jeg håper blir en tradisjon i årene som kommer.