tirsdag 10. januar 2012

Stemning i Haukeskogen

I en kamuflasje i Telemark sitter jeg og Svein Roger og venter på at haukene skal komme tilbake. For de har vært der allerede. Tidlig på morrakvisten var de innom. Men lyset var ikke godt nok for foto. Nå var det bare skjærer i området. Og de ble stort sett sittende å mase, som skjærer ofte gjør.


Bak de skogkledde åsene i sør titter etter hvert sola frem gjennom skyene. Og med undereksponerte bilder, ser det nesten ut som om det er fullmånen som henger der, lavt over tretoppene.


Ravneskrik hører villmarka til. Og ekstra stemningsfullt blir det når ravnene omsider dukker opp i silhuett mot den spesielle himmelen. De liker seg godt i området nå. Nå som de får maten servert. Men ravnene er svært forsiktige. De er kloke fugler, og de vet nok godt at de ikke er aleine.

Det går mot kveld. Sola forsvinner bak åsen, og vi begynner å miste trua på at haukene kommer tilbake.

Men så, mens det enda er litt lys igjen, hører vi dem. Så går det ikke lang tid før en ung hauk sitter på åtet. Men den får ikke sitte der så lenge. De gamle er fortsatt eldst, og når en voksen hauk kommer inn mot åtet, så skal det ikke mange basketakene til for å finne ut hvem som bestemmer.


Takk til Svein Roger for en flott tur i fotoskjulet!