fredag 3. mai 2013

I tiurskogen

Så ble det en tur i tiurskogen i år også. Det er en egen stemning her inne i tiurskogen. Det er som å være inne i et eventyr når man rusler rundt her inne, omgitt av høyreist gran, og en og annen furu. Spor på bakken forteller oss at det er her det foregår i de tidlige morgentimer. En liten skogsbekk deler området i to, og gjør det hele enda mer til et eventyr. Mon tro om vi skulle få oppleve tiurens vårspill i år også.

 Og joda… Kvart på ti på kvelden hørte vi de første kraftige vingeslagene, og fugl nummer en inntok leiken. Selv sovnet jeg ikke lenge etter. Men en gang mellom tre og fire på morrakvisten braket de første to fuglene sammen i en heftig slåsskamp. Vi kunne så vidt skimte silhuettene mot en snøflekk på bakken.
 
Det var tydelig at det klaffet med tidspunktet i år, da vi plutselig fikk se røyene på bakken en stund senere. Fuglene hadde flyttet noe på seg siden i fjor, så drømmebildene uteble. Men for en utrolig opplevelse vi fikk allikevel. Takker Rune Olsen for nok en flott tur. Så dukker det nok opp noen bilder fra den kanten snart også.