torsdag 26. desember 2019

Skogsturer i Sandefjord

Jul betyr ferie for min del. Og da tilbringer jeg mye tid med familien i Sandefjord. Og fra 30 - 40 cm snø i Kongsberg, reiser jeg ned til nøyaktig 0 cm i Sandefjord. Som vanlig er det skogen som frister mest når jeg skal ut på tur. Og som vanlig er ikke Rune Olsen så vanskelig å be når det er snakk om en tur.

Vi startet med en tur til Napperødtjern Naturreservat. I reservatet ligger selve Napperødtjernet omkranset av skog og sumpskog. Området er ikke veldig stort, men kan by på mye fine fotomotiver. Mosegrodde stokker fra falne trær ligger på kryss og tvers. Et og annet bøketre lyser fortsatt opp med sine høstfargede blader. Og selve tjernet kan by på noen spennende motiver nå som isen har lagt seg. Vi prøvde oss denne gangen på boblefoto.Rune på leting etter makromotiver

Dagen etter gikk turen til Hjertås. Nok et flott område med mye bøkeskog. Jeg liker dette området svært godt av flere grunner. For der første meget kort reisevei. Videre er området veldig kupert, noe som gjør fotograferingen ekstra spennende. Det er mye steiner og fjellskrenter her. Og nesten overalt er trestammer og steiner pakket inn i nydelig grønn mose. Og ikke minst er det bra med fugleliv i hele området. Drar aldri skuffet hjem herfra.